vzw RESTART Ferries Oostende

Voor een volle haven

VZW Restart ontvangt in Ramsgate het “Certificate of Appreciation”

Zaterdagmorgenvroeg verzamelden zich ongeveer 200 mensen op de brug van de Graaf Desmet de Naeyerlaan in Oostende. Om 07u vertrokken vier volle bussen richting Calais. Alle passagiers hadden zich ingeschreven op de jaarlijkse uitstap “ KeerdeKiWeere” georganiseerd door de organisatie VZW Restart. Een agenda was uitgeschreven en werd nauwlettend opgevolgd.

 

 

Na een feiloze controle van de Franse- en Engelse douane was de volledige meute aan boord van de Engels gevlagde “Pride of Kent”.  Alle busreizigers waren erg opgetogen aan boord van het schip te kunnen genieten van het uitzicht. Er was een kleine samenkomst op het achterste dek van de ferrie ingepland waar het lijflied “ Woar is de moale nu no toe?”, onder leiding van Laurentius Vanacker uit volle borst door de passagiers werd uitgevoerd,. Net voor de afvaart  werd een groepsfoto genomen op het koude en winderige achterdek.. Eenmaal binnen had iedereen de vrije ruimte gedurende de overtocht. De opkomst bij het restaurant was echter zo groot dat er extra bemanning moest aantreden. Het lekkere English Breakfast was een grote favoriet bij de bestellingen. De overtocht was rustig en om 1000 voerden we Dover binnen. Na een feilloos manouever was het schip om 10u15 afgemeerd op loskade 8 en reden de bussen, dankzij een vernuftig tally systeem, met volledige  bezetting richting Canterbury.

 

Om 1100 werden de motoren van de bussen gestopt op de “Coach parking” en stapten de reizigers, langs de kabbelende rivier, naar het centrum van de rustige winkelstad.  Sommige deelnemers hadden ingeschreven voor een rondleiding van de oude binnenstad gegidst door de vrijwilligers “Canterbury Greeters” onder de leiding van Mark Baldwin. Anderen gingen shoppen of  genoten van een vrije wandeling. Om 1640 vertrok de karavaan richting  Ramsgate.

Na een korte rit werd er uitgestapt dicht bij de Royal Pavilion, het voormalige Casino van Ramsgate (de grootste Pub van Engeland ),  waar vzw Restart en The Royal Pavillion de deelnemers gratis koffie en thee aanboden. Na uitwisselen van dankwoorden met de lokale burgemeester Trevor Shonk, Havenbaas Hunter Schmerzing, Voorzitter Handelaarsbond Maria Gavin en Rebekah van het Town Team werd het Certificate of Appreciation overhandigd aan Danny Drooghenbroodt en Enrico Ricolini. Tot 19u30 was er de mogelijkheid om in Ramsgate vrij iets te eten of te drinken. De Fish and Chip shop deed goede zaken. Bij het rondtrekken in de havenstad werd er door haar bewoners enthousiast op onze aanwezigheid gereageerd . Zij staan zeer open om een nieuwe Ferry lijn te hebben met Oostende.

Na vertrek konden de reizigers uitbuiken op de rit naar Dover. Na een routine controle van de Engelse Douane konden we het rangeerterrein oprijden tot laadkade 6. Om 22u10 vetrok de “Pride Of Dover??” Richting Calais. Deze maal werd een foto sessie georganiseerd op het achtste deck, dicht bij het restaurant. Daarna konden de passagiers zich tegoed doen aan een “English Pie” òf een drankje bij een van de Bars. Sommigen opteerden om inkopen te doen aan boord.  De overtocht was rustig desondanks de 20 knopen NW wind.

Na een rustige rit op een kalme autostrade werd er zondag om 0200 aan de opstapplaats Graaf Desmet de Naeyerlaan uitgestapt.

Met deze gaan groote pluimen naar de organisatoren van deze uitmuntend georganiseerde uitstap.

Wat zou het fijn zijn om deze uitstap met 4 uur te kunnen verkorten zouden de afvaarten rechtstreek uit Oostende kunnen gebeuren. De infrastructuur is er al.

 

Dirk Vandermeersch

Written on 02/05/2017, 22:41
oostendse-haven-parking-voor-werkloze-schepen Vorige week leek onze haven eventjes terug een bloeiende haven. Er lagen zelfs heel wat schepen aangemeerd!!  Maar vergis u niet, de meeste schepen lagen of liggen nog steeds gewoon werkloos aan de kade wachtend op een opdracht ergens ter wereld. Oostende is nu een soort parking geworden voor...
Written on 02/05/2017, 23:07
zeil-mee-met-vzw-restart-heropen-de-lijn   We hebben 2 zeilschepen afgehuurd,  de Rupel en de Albatros.  Met deze schepen willen we  vanaf dinsdag 23 mei tot donderdag 25 mei de lijn Oostende-Ramsgate symbolisch heropenen. De Rupel heeft nog meegevaren in de tall-ship races en is een 2-mast gaffelschoener. Alle...
Written on 04/05/2017, 14:02
churchilkaai-onmisbaar-om-passagierstraffiek-aan-te-trekken Specialisten uit de maritieme wereld zijn het er over eens dat Oostende de ideale haven is voor 1 of meerdere gemengde passagiers-vrachtlijnen. De ligging van de kades vlak naast het station zijn een grote maar door havenbestuur miskende troef. Vanaf de ingang tot het visserijdok tot aan de...
Blijf op de hoogte van onze acties. Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven.
captcha 
We houden je op de hoogte van onze boeiende strijd.

steun ons

U kan ons ook steunen door een gift op onze rekening: BE08 9731 2603 9713 van vzw RestartAlgemene info