Kunnen ferries vanuit Oostende nooit op tegen de kanaaltunnel?

 

Het Oostendse havenbestuur focust vooral op de uitbouw van Oostende als Energiehaven. Er is nog weinig of geen interesse in echte havenactiviteiten zoals passagiersverbindingen en vrachtverkeer. Een havenbeleid moet echter gaan voor diversiteit en ook passagiers en vracht trafieken mogelijk maken.

 

 

 

Ferries zijn het hart en de ziel van Oostende, een traditie van meer dan 168 jaar. Denk maar aan de duizenden mensen die dagelijks op het staketsel of de zeedijk stonden te kijken of de boot namen.

 

Met allerhande fabeltjes proberen politici ons wijs te maken dat een ferrylijn vanuit Oostende niet meer mogelijk is. Nochtans is dit een havenactiviteit die werkgelegenheid creëert voor de Oostendenaars. Denk maar aan de werkloze dokwerkers, transportbedrijven die wegtrekken uit Oostende, de horeca die miljoenen euro's inkomsten misloopt door gebrek aan passagiers,...

 

Het stadsbestuur en het havenbedrijf lijken tevreden met de huidige toestand omdat met het wegvallen van de ferries een aantal transit illigalen niet meer naar Oostende komt. Een compleet steriele haven is geen oplossing en een economische en toeristische ramp. Wie de kleine ongemakken er niet bij wil nemen gaat beter in Koekeloerekapelle wonen.

 Veelgestelde vragen

{module Freestyle_FAQs_FAQs_ferries}