Waarom moet de vismijn blijven?

 

Op 14 oktober 2013 leverde de stad Oostende een sloopvergunning af voor de vismijn. De dienst Erfgoed en Monumenten West-Vlaanderen gaf een negatief advies voor deze sloop. Toch wil de stad Oostende dit gebouw afbreken zonder duidelijke toekomstvisie.

De oude Vismijn is een pareltje van industrieel erfgoed aan onze kust, dergelijk gebouw is beeldbepalend en mag niet verloren gaan. Er zijn mogelijkheden tot renovatie en opwaardering. De vismijngebouwen hebben een hoge locuswaarde en zijn dus erfgoedkundig zeer waardevol. Door de sloop zou een deel van het bouwkundig erfgoed van Oostende onherroepelijk verloren gaan.”
Het is absoluut niet zo dat het behoud van de oude vismijn een nieuwe vismijn in de weg staat. De huidige vismijn is nog steeds perfect in orde met alle reglementeringen.

 

 

Ondertussen, maart 2018, is de vismijn met de grond gelijk gemaakt. Onder protest van tal van Oostendenaars werd overgegaan tot de sloop. "Bluuf me je fikken van de miene" was het motto maar kon helaas niet baten.
Hiermee verdwijnt een iconische plek en gebouw in Oostende.

Veelgestelde vragen

 

{module Freestyle_FAQs_Vismijn}

20